Animék-egy kicsit másképp

A legnépszerűbb animék-ahogy a szereplők látják.^^' Animeszereplők megnyilatkozásai, és a sorozatok kivesézése.

Friss topikok

HTML

Kaleido Star-A legszebb előadások

2007.10.23. 16:52 | fullpanic | 5 komment

Kaleido Star-A legszebb előadások
 
 
Mivel ez a sorozat főként a Kaleido Szinpadról és a legjobb artistává válásról szól, ne csodálkozzunk, ha minden részben felbukkan egy-egy elem, hacsak egy hátraszaltó vagy egy nagyobb ugrás személyében is.
Ám a történet ennél jóval többről szól; a Kaleido Szinpad mesés előadásairól és a benne szereplő Soráról, kinek élete a közönség szórakoztatása. Márpedig ehhez nem mindig elég egy-két kézenállás vagy cigánykerék; kész alaptörténetre van szükség, amibe aztán belecsúsztathatjuk a bravúros manővereket.
Hogy miről is beszélek tulajdonképpen?
A Kaleido Szinpad nemcsak egy cirkusz, jóval több annál. Kész szindarabokat vagy éppenséggel frissen szervirozott sztorikat dolgoznak fel, ahonnan a kellékek sem hiányozhatnak. Vagyis: szinház és cirkusz 2 az 1-ben!
 
A sok szép és emlékezetes előadás közül most megpróbáltam a legjobbakat felvonultatni. (Ha ez nem sikerült, szives elnézésedet kérem! ^^’)
 
 
Rómeó és Júlia-Ahogy Layla és Yuri játssza
 Nos, ebben a darabban Sora még nem játszik-hacsak nem vesszük bele első szinpadi ügyeskedését, miközben egy nyuszijelmezbe bujtatott nyuszit próbál meg nem sok sikerrel eljátszani. Mindössze pár ugrást kéne végrehajtania a dobbantón, de mivel eléggé félre ugrik, Yurinak kell kimenekitenie a felfordulásból-na meg attól, hogy mint egy szelet torta szétkenődjön a földön…
Jó, oké. Akkor ebben játszott először-de csak mint beugró! Mivel ekkor még nem volt a Társulat tagja, e kemény pár perces bénázása után döntött úgy Kalos (a főnök), hogy felveszi a kiscsajt-Layla nem kis felháborodására.
Ez az előadás azért is tetszik annyira-mármint úgy maga az egész Rómeó és Júlia-, mert Yuri és Layla alakitja a főszerepet. Szerintem nagyon összeillenek-ha máshol nem is, a szinpadon tökéletesen.
Layla nagy mutatványa, amellyel az egyik Cirkuszfesztivált is megnyerte, az Aranyfőnix is része a darabnak. Nem nagy meglepetésre ez a finálé…
 
Az első fellépés-Hamupipőke
 Nos ez az, amiben Sora megkapta élete első igazi szerepét a társulatnál. Persze ne gondoljunk rögtön a főszerepre; minden sztár alulról kezdi; igy volt ezzel a mi kis japán főhősnőnk is. Ő lett Mia és Ana mellett a három anyó egyike.
A mutatványuk, vagyis a ,,Tripla Illuzió” lényege, hogy egy óriási világitó tökfejet ügyeskedjenek ki. Na igen, kicsit bizarrul hangzik, de ha megnézed ezt az epizódot, rájössz, hogy Halloween-i kelléknek sem utolsó! Már a jelmezük felér egy ,,csokit vagy csalunk” körrel…
 
Mi a… diaboló?-Diabolópárbaj
 Ezt az előadást annyiból tartom szépnek, mert emlékezteti rá az embert, hogy sosem szabad elfelejteni, miért is élünk igazán. Persze alap, hogy mindig meg akarunk felelni mindenkinek, vagy legalábbis sokaknak, ám a saját akaratunkról sem szabad megfeledkezni.
Néha félredobni a házit, vagy egy unalomig sablonos szerződést, hátradőlni egy bögre forró teával a kezedben, és átadni magad az édes semmittevésnek.
Ha mindig csak a munkán jár az eszed, géppé válsz, még akkor is, ha eredetileg szeretted azt, amit csinálsz.
Az ifjú diabolóvilágbajnoknő, Rosetta is igy járt, akit ezúttal Sora próbál meg ismét hús-vér, érzelmes lénnyé varázsolni…
 
 
Az első főszerep-A kis hableány
 És ime: Sora meg is kapja élete első főszerepét a Kaleido Szinpadnál! Ki mást is játszhatna, mint a mindig szomorkás, életerőtvesztett Kis Hableányt!
Naaa, várjunk csak egy kicsit. Ez a karakter pont ellentettje a mindig vidám, tettrekész Sorának. Akkor meg mégis mi ez a marhaság?!
Mielőtt még megijednénk, hogy Sora teljesen depissé válik, miközben a szerep elsajátitásán vergődik, elmondom, hogy szó sincs erről; nem Sora fog a szerephez idomulni, hanem a szerep Sorához!
Egy még sosem látott, cserfes, életerős Kis Hableány, aki a végén még az ő kis hercegével(akit ráadásul Ana alakit) is összejön! Igazi meglepetés a közönségnek-és persze Laylának…
 
Laylával közösen?!-Az ezeregyéjszaka meséi
 Óóó, mindig is imádtam ezeket a meséket-nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc előadásom. Na meg persze azért is szeretem annyira, mert ebben a darabban Sora és Layla végre együtt játszik!
Ez az a pont, amikor végre elkezdődik köztük a társakká válás folyamata. Hihetetlen művet produkálnak, ahol ezúttal nem a betanult mozdulatok, hanem az improvizálás kapja a finálét…
 
Az utolsó előadás-Szabadság
 Yuri eléri, hogy megkaparintsa a Szinpadot, igy Kalos repül az igazgatói székből. Ám a lányok sem akarnak a bosszútól fűtött fiúval maradni, igy elhatározzák, hogy ők is lelépnek. Már csak egy előadás maradt hátra; ez az egy lap, amire mindent feltesznek.
Ez alkalommal Mia irja a szöveget, sőt, ő is rendezi a darabot, valóra váltva ezzel álmát.
És az eredmény? Egy érzelmekkel átfűtött, méltó befejezése a Szinpadon töltött pályafutásuknak; igazi remekmű, ahol Layla és Sora ismét együtt játsszák a főszerepet.
 
 
Mikor egy legenda valóra válik…-Legendás Manőver
 A lányok kapnak egy utolsó esélyt, hogy visszatérhessenek a Szinpadra, Kalosszal az élvonalon: végre kell hajtaniuk a méltán legendás ugrást, amely csak a bolondoknak sikerülhet teljesen…
Miután Fantom, a Szinpad szelleme beavatja Sorát és Laylát a részletekbe-na jó, igazából csak annyit mond, hogy ebbe bele is lehet halni - - -, elkezdődik a kiméletet nem ismerő felkészülés, ahol Layla súlyosan meg is sérül: eltöri a karját.
Ám a show nem állhat le, folytatódnia kell, igy végül elérik, hogy a Kaleido Szinház szinpadján bemutatásra kerüljön a manőver( csakúgy megjegyzem, ez a nagy felhajtás is Yuri műve…).
Eddig sosem látott csodával szembesül a néző; és ez nem túlzás, gyönyörű az ugrás, szinte már sirva fakad tőle az ember.
Azt hiszem sokak kedvence ez a manőver, aminek azonban meg is lett az ára: Layla nem léphet fel többet a Szinpadon…
 
Broadway, Broadway…-Salome Vegasban
 Layla immár New Yorkban dolgozik, a Broadway szinpadán. Sérülése megnehezitette akrobatikus manővereit, ám teljesen nem tudta elvenni tőle.
Legújabb darabja a ,,Salome Vegasban”, amelyben Sora és May is részt vesz, mint vendégszereplő.
Az eredmény: tüzes tánc, hihetetlen mutatványok és elképesztő látvány…
 
 
Cirkuszfesztivál-Mered vagy sem?
 Három évente megrendezik a legjobb artisták megmérettetését.
Leon May-vel indul-de akkor mi lesz Sorával? A kislányt sem ejtették a fejére…
Meg is keresi Yurit-az előző Cirkuszfesztivál győztesét-, aki ez idő tájt Párizsban éli ki művészi adottságait: angyalokat fest.
Szuper, mindjárt meg is van az ugrásuk neve, amivel jelentkezni fognak a versenyre: Angyalok tánca. Nos, ez lenne May Démonspiráljának na meg úgy a többi száz artista előadásának az ellenfele.
Az ugrás végül elmarad; Sora lelkileg teljesen összetör a csatától és küzdelmektől, melyeket a verseny szül, igy a manőver befejezésének hiányában Leon és May veszi át a megérdemelt első dijat.
 
Egy másik verzió-Rómeó és Júlia
 Ezúttal nem Yuri és Layla alkotja a szerelmes párost, hanem May és Leon feszit a főszerepben. A darab fináléja a Démonspirál, mellyel a Cirkuszfesztivált is megnyerték.
 
Végy egy kis mosolyt…-Kenneth úr autóbemutatója
 Ez az előadás azért is tetszik annyira, mert May ebben az epizódban kezdi el értékelni a mosolyt, és ekkor tud először őszintén nevetni.
Vidám kis előadás állatjelmezekkel tarkitva! ^^
 
A csoda életre kel-Hattyúk tava
 Végy egy szuperbiztosálomvalóraváltó japán lányt, egy húga elvesztése miatt búskomor sosemmosolygokdepengevagyok pasit, adj hozzá egy kevéske bátorságot és máris kész az Angyalok Tánca alapanyaga!
Sokak által a leggyönyörűbbnek vélt manőverről beszélek, melyben Sora álma végre valóra válik; sztár lesz belőle…
Egyébként, tudom, hogy elveszi ezt a romantikus pillanatot, de hagy jegyezzem meg, hogy Sophie-nak-Leon húga-eme ugrás végrehajtása volt az utolsó kivánsága.
Igy Leon mindenkiben kereste a tökéletes partnert, akivel majd valóra válthatja húga álmát, és véghez viheti az Angyalok Táncát. Sora személyében végre megtalálta az igazit…
 
Rosetta a Szinpadon-A szomorú hercegnő
 A cím magáért beszél-egy sosem mosolygó hercegnő, akivel udvari bohóca reménytelenül szerelmesek egymásba-sosem lehetnek egymáséi a társadalmi különbségük miatt.
Az epizódból-ami ráadásul az első OVA-ja a sorozatnak-még egy-két emléket is megtudhatunk Fantom múltjából…
 
A porból ismét újjászületik…-A feltámadt Főnix(Az Aranyfőnix)
 Mindenki átesik néha lelki válságokon-nos, a sorozat e két epizódos OVA-ja Layla gondjairól és szomorú múltjáról ad képet. Miként vesztette el édesanyját, és mi vette rá, hogy soha többé egy könnycseppet se ejtsen…
Azt mondják, minél többször hullik el a Főnix, annál erősebb lesz majd, ha újjászületik poraiból. Sora és Layla az Aranyfőnixre készül-míg egyikük a Kaleido Szinpadon akarja bemutatni, addig a másikuk a Broadway-n.
Egy közös van bennük: mindketten keresik a saját Főnixüket, amelyet végül a bravúros zárójelenetekben meg is lelnek…
Az utolsó, és az egyik legszebb ugrás mindenképpen megér egy megtekintést-szerintem, többet is…

Címkék: kaleido star

A bejegyzés trackback címe:

https://animemania.blog.hu/api/trackback/id/tr17204972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vivi 2008.02.12. 16:38:32

Nagyon szépek ezek a képek!Csak tehetnél többet is mert ez az egyik legszebb oldal amit láttam! : )

fullpanic 2008.02.12. 18:14:26

Köszönöm szépen!^^
Igyekszem, igyekszem, hogy még szinesebbé varázsoljam az oldalt!
És még egyszer köszi!

Üdv

fullpanic

K.Kristóf 2008.02.20. 15:55:04

Great!!!! jól megszerekesztetted!!!!!!!!:p

TEnikő 2009.05.21. 15:25:11

Ez az oldal nagyon jó!
gratula

betyar 2009.06.02. 15:19:46

a legszeb rész az angyaloktánca
süti beállítások módosítása