Animék-egy kicsit másképp

A legnépszerűbb animék-ahogy a szereplők látják.^^' Animeszereplők megnyilatkozásai, és a sorozatok kivesézése.

Friss topikok

HTML

http://manga.blog.hu

2008.04.22. 17:56 | fullpanic | Szólj hozzá!

Üdv!

Úgy határoztam, hogy abbahagyom ezt a blogot, de a tartalma nem vész el!
A http://manga.blog.hu oldalon megtalálhatjátok az animeismertetőket, szereplő-véleményeket, ezenfelül az itthon megjelenő mangák ismertetőjét, bemutatóképet róluk, és a legfrisebb megjelenések listáját.

Kellemes időtöltést!

FMP-Kaname VS. Tessa

2008.02.24. 16:00 | fullpanic | 4 komment

Kaname VS. Tessa
 
 
Úgy gondoltam, hogy mivel ez állandó téma, illik ám irni róla legalább egy pár sort. Hisz ez a
sorozat egyik meghatározó része, nem? Ha nem lennének a csajok, Sousuke-nak nem lenne kit megvédenie, nem lenne kitől parancsot kapnia, na és persze, nem lenne kivel összehozni.
Márpedig egy ilyen jóképű idegennek mindenképpen be kell szervezni egy barátnőt. És a legtöbbször persze ebből vannak a harcok.
És most nem csak a ,,Kaname VS. Tessa” viadalra gondolok, hanem a rajongótábor megoszlására is. Kinek Kanaméval lenne tökéletes az álompár, kinek Tessával.
Persze mindkét verzió mellett állnak érvek és ellenérvek, csakhogy.
Csakhogy a lényeget nem vesszük figyelembe: Sousuke érzéseit. Hisz a mi kis zord őrmesterünk már egy jó párszor, na jó még ha olyan sokszor nem is, de egyszer-kétszer elejtett egy-két kósza mondatot, vagy éppenséggel gondolatot.
 
Például, emlékszünk még az első széria utolsó részére? Amikor Sousuke azt felelte Kanaménak, hogy ,,mindig melletted leszek, hisz te is mindig ott voltál nekem”, meg hogy ,,szeretek veled lenni” és ehhez hasonlók.
De ilyet mondhat egy barátnak is, nemde? Mint például egy olyan feleletet, hogy ,,Nagyon megijedtem. Azt hittem, elveszitelek”(az idézetek többsége nem szó szerint van, csak a tartalom egyezik), amikor Kaname megkérdezete tőle a Fumoffu-ban, hogy félt-e, ahogy látta őt vérbefagyva.
Nincs, nincs bizonyitékunk, hogy Sousuke szerelmes-e a lányba, hisz… Hisz ezek lehetnek mind baráti érzelmek.
Gondoljunk csak arra, Kaname milyen dögös, és mennyire aprócska bikinit vett fel, amikor kimentek a strandra. Tudjuk, Sousuke nem normális pasi, de azért legalább egy pillantást vethetett volna rá. De mégse tette.
 
Persze, ezzel még nem irom le a ,,Sousuke-Kaname szerelmi kapcsolatot”, úgyhogy nem kell megverni. ^^
 
Viszont, felállitom a másik oldal tényeit. Mármint a ,,Sousuke-Tessa álompár” verzió lehetséges bekövetkeztét.
A legemlékezetesebb rész számomra az volt, amikor Tessa bejárt a suliba a Fummofu két epizódjának erejéig.
Emlékeztek, amikor Sousuke elájult az osztályban? Pontosan már nem emlékszem, mi volt ennek az oka, de akkor magában a következőket mondta(nem szó szerint):
,,Olyan furcsán érzem magam, amikor Tessa kapitány a közelemben van. Nem tudok koncentrálni, és a gyomrom is forog. Mi lehet ez…?”
Bumm. És valahol itt vágták el, ugyanis Sousuke elvesztette az eszméletét. Sajna nem jegyeztem meg minden szavát és mondatát-kivéve a fent emlitettet-, ám annyi biztos, hogy eléggé úgy tűnt nekem, mintha egy betegség leirását szavalná. Márpedig ez a betegség vészesen hasonlit a szerelemhez.
Ezek szerint Sousukénak már rég megvan a döntése?
Vagy ez megint csak egy félrevezetés lenne?
Inkább döntsetek ti, kihez illik inkább!       

        

Címkék: full metal panic

AMV-K

2008.02.11. 20:00 | fullpanic | Szólj hozzá!

Összegyűjtöttem egy pár AMV-t-csakis a legjobb minőségből!
Nekem nagyon tetszenek, szerintem baromi jól sikerültek-vannak köztük openingek is, de a legtöbb készitett AMV.
 
Előzetes a Death Note élőszereplős változatáról-hát, döntse el mindenki maga, milyen benyomást tett rá...

 

A ,,Seretema Zoknit Sülve-Főve Kft.” Újabb produkciója-természetesen ismételten egy paródia: (Méghozzá Death Note)http://www.youtube.com/watch?v=r9Cwq3XPoew

Egy szomorkás hangulatú AMV a ,,Csepp a tengerben” cimű számmal: http://youtube.com/watch?v=O7YMqpnGhMk
Egy nagyon jól összevágott AMV, ami bemutatja, mekorra felhajtás is van a jó kis magyar Conok idején^^:
 
Egy irtó cuki, fél perces videó, amit még az is megért, aki nem tud angolul-garantáltan! ^^
De mit keres Sousuke és Gauron a cimlapra?! >.
Úgy látszik rám jött a yaoi-láz, mert mást se tudok nézni, és igy sajna csak yaoit is tudok válogatni-bááár, gondolom ennek a lányok többsége örül… ^^
Egy néhol pimaszul izgalmas, néhol lágy, romantikus, néhol vicces Full Metal Alchemist videó:
Valentin napra gondoltam, felrakok valami aranyosat, de mivel nem tudtam dönteni a kettő közül, kétszer is meghallgathatod a ,,Kiss me!” cimű számot! ^^
 
Narutofanok! Ez nektek szól-na meg persze azoknak is, akik szeretik a yaoit! ^^
Sasuke és Naruto-csak saját felelősségre!!!
Egy nagyon jó Naruto összevágás, South Park dumával aláfestve. Előre szólok: egy cseppet sem mentes a káromkodástól!
 
 
Egy kissé morbid videó; de hát mégis mit várjunk egy horrorparódiától? Ha nem birod a vért, a nagyon végét ne nézd meg, viszont a minuszban lévő angol nyelvtudásúak-mint amilyen én is vagyok^^-ne hátráljanak meg, hisz, mint minden paródia, amit ide felrakok, ez is magyarul van! ^^
Inuyasha AMV-A 4. mozifilmből készült (előzetesnek is beillik)
Zene: It’s my life
 
 
Full Metal Panic? Fumoffu AMV egy jó kis pörgős zenével
 
 
 
Naruto Shipuuden opening
 
 
Naruto 4. OP.
 
 
Egy őrülten jó Kaleido Star AMV, ami ráadásul még az egyik Con AMV-verseny mindent elsöprő nyertese is lett! 
 
 
A legszebb képek Rin és Sesshoumaru életéből Kylie Minogue eszméletlen duettjének aláfestésével
 
Remélem tetszeni fognak!

Címkék: amv

Köszi! ^^

2008.02.04. 18:16 | fullpanic | Szólj hozzá!

Köszönöm a sok-sok hozzászólást és látogatót, de egy darabig sajna nem lesz új bejegyzés.
A blogot nem törlöm, majd egy nap(ha lesz végre időm…)újra neki látok, hogy még több anime ismertetőjét olvasgathassátok! ^^
 
Addig is kivánok sok-sok animében gazdag napot! ^^
 
U.i.: Folyamatosan bővülő blogom, ahol ezúttal a mangák kerülnek az étlapra továbbra se lassit, és mindig nyomon követi a legfrissebb megjelenéseket!
Ha van kedved, keresd fel a www.manga.blog.hu weboldalt és ismerkedj meg a japánok másik nagy találmányával, a mangával! ^^
 
 
Ja, és még egy fontos infó: ANIMECON április 19-20-án!!!
 
 
Üdv
fullpanic

Onegai Teacher-A sorozat

2008.01.02. 17:23 | fullpanic | Szólj hozzá!

Onegai Teacher-A sorozat
 
 
Cím: Onegai Teacher
Angol cím: Please Teacher
A sorozat hossza: 12 epizód
Movie-k, OVA-k: Onegai Teacher OVA
A kiadás éve: 2002
Műfaj: Ecchi, Romantika, Vigjáték, Iskola
Rendező: Yasunori Ide
Karakter design: Hiroaki Gohda
Zeneszerző: Kazuya Takase, Shinji Orito
Stúdió: Bandai Visual
 
A történet: Mit szólnál ahhoz, ha egy földönkivüli lenne a tanárod? Na, de most komolyan. Egy földönkivüli fiatal nő a tanárod, aki ráadásul úgy néz ki, mintha egy magazin cimlapjáról lépett volna le. Szóval, csinos. Feltűnően csinos.
Az osztály majdnem összes fiúja odavan érte, és ez alól nem kivétel Kusanagi Kei sem. Csakhogy.
Csakhogy ő tud valamit újdonsült tanárjáról, amiről a többieknek halvány lila gőzük sincs. Ez pedig nem más, mint származási helye. Képzeld magad Kei helyébe; előző este láttál leszállni egy UFO-t, sőt, még maga a gépjármű tulajdonosát is láttad, aki másnap kiköpött úgy néz ki, mint a friss, ropogós tanárod. De ha ez még nem lenne elég, a csajszi még arra is vetemedik, hogy MELLÉD költözzön. A szomszéd házba.
Nincs mese; Kazami Mizuhonak ki kell vágnia magát az igencsak forró helyzetből, ezt pedig csak úgy teheti, ha elcsiripel mindent Kei-nek. Ami pedig annyit tesz, hogy ő igazából a Galaktikus Szövetségnek dolgozik, és a Föld megfigyelésének céljából vetett sátrat szerény bolygónkon.
De nem. Itt még nem lesz Happy End. Ez nem elég magyarázat, hogy mégis miért veszi feleségül egy 15 éves srác a nála kissé idősebb tanárát?
Apropó. Ha már Kei életkoránál tartunk, hagy jegyezzek meg egy fontos tényezőt: Kei igazából 18, de erről senki sem tud. De hogy akkor mégis miért néz ki úgy, mint egy 15 éves gimnazista? Egyszerű: a mi kis csábitónk egy igen ritka betegségben szenved, ami nem más, mint a ,,megállás”. Ilyenkor a test teljesen leáll; az emberke nem észleli a külvilágot, viszont a teste sem öregszik. Nos, igy vesztett el Kei 3 évet az életéből.
Miközben erről és a tanárnő idejövetelének céljáról beszélgettek egy kihalt, sötét tornaszertárban, amely ráadásul még kulcsra is volt zárva, hirtelen felbukkant a fiú nagybátyja, magával ráncigálva a suli igazgatóját.
Hoppá. Egy diák és egy tanár.
Mivel a büntetés mindkettőjüknek kirúgás lett volna az iskolából, kénytelenek voltak azt szinlelni, hogy ők valójában már házasok, és mivel Kei igazából 18 életévvel bir, ezt meg is tehetik. A kamu kedvéért a két szerncsétlen TÉNYLEG összeházasodik, sőt, össze is költözik, nehogy lebukjanak az igazgató előtt.
A java mégcsak ekkor kezdődik, amikor a szinlelt érzelmek kezdenek valóságossá válni, és amit Kei osztálytársai s igy a tanárnő diákjai előtt igencsak titkolni szeretnének.
 
Igazi lecke azoknak, akik a titkos kapcsolatok titokban tartását hivatottak végezni; de nem garantálom, hogy minden megoldás mentes a hülyeségtől és persze attól, hogy magadból csinálj hülyét.
 
Egy nagyon aranyos és érzelmes történet, amely nemcsak a találkozásokról de az elválásokról is szól. Mert bizony egy ifjú házasélet nem fenékig tejfel-pláne ha az ember felesége egy galaktikus ügynök…

Címkék: onegai teacher

Kaleido Star 3.-May

2007.11.09. 19:05 | fullpanic | 1 komment

Kaleido Star 3.-May
 
 
 
Amit érdemes tudni róla:
Név: May Wong
Nemzetiség: kinai
Család: sok-sok kisöcsi ^^’
Hobbi: edzés, mások kiidegelése-rossz értelemben; May imád eltiporni másokat, szereti ha másokat csesztethet-húú, de csúnyán fejezem ki magam-és, khm, eleinte Sorát tekinti fő célpontjának
Cél: Laylával együtt szerepelni a Szinpadon
Amihez ért: trapéz, korcsolya-profin űzi a témát
Érdekesség:
1., May álma, hogy együtt szerepelhessen Laylával, ami a Broadway-n meg is valósul, csakhogy a lány nem volt megelégedve a dologgal-jobbra számitott
2., egy pszichopata őrült; mindent elkövet, hogy legyőzze Sorát
3., eleinte Sorát tartja a felelősnek Layla karsérüléséért 
4., Leonnal megnyeri a Cirkuszfesztivált
5., ééééééés, ő tanitja be Rosettát egy jó pár trapézmutatványra
 
Helló mindenkinek! A nevem May Wong; én vagyok a Kaleido Szinpad újdonsült sztárja!
Na jóó, valójában Sora az, de mindenki tudja, hogy én sokkal jobb vagyok nála. Miközben ő össze-vissza bénázik, én addig felvirágoztatom a Szinpadot.
Ha olyan jó lenne, akkor ő nyerte volna meg a Cirkuszfesztivált, csakhogy még csak a közelembe se ért az ő Angyaltáncával.
,,Óó! Képtelen vagyok befejezni a mutatványt, mert nem birom, hogy összetöröm mások álmát! Óó! Szegény emberek!”
Hm. Hánynom kellett ettől a szövegtől. Azt hittem Sora is csak egy az ilyen nyálgombócok közül, de aztán rájöttem, hogy ez nem egészen ilyen egyszerű. Úgy látszik, ő más, mint a többi. Mert amit mond, azt komolyan is gondolja.
De ez még nem jelenti azt, hogy IGAZA is van!!!
Aki béna, az ne menjen artistának; ilyen egyszerű. Ehhez tehetség kell. Olyasmi, mint ami Layla kisasszonynak van. Ő bezzeg tudja, mitől döglik a légy! Nagyon tehetséges, bár megmondom őszintén, egy kicsit csalódtam benne.
Amikor valóra vált az álmom, miszerint, hogy együtt szerepelhetek a ,,nagy Layla Hamilton”-nal, megmozdult bennem valami. Csalódást éreztem. Valahogy nem azt kaptam, amire számitottam; de ez mit sem változtat azon, hogy Layla a legnagyobb sztár a szememben. És nem Sora.
Ha még egy valakit kell mondanom, aki még viheti valamire, az Rosetta lenne.
Még nagyon kezdetlegesek a mutatványai, de látni rajta, hogy óriási tehetség van benne. Egy napon még többre viheti, mint Sora.
A kis szerény. A Cirkuszfesztivált leszámitva mindig legyőzött, de ez az együgyű feketelyuk mégcsak észre se veszi. Ezért szeretik őt annyian; de hát.. Kit érdekel? A sok béna barátsága úgyse kéne.
Sora, Sora… Nehogy azt hidd, hogy féltékeny vagyok rád!! Sokkal jobb vagyok nálad, és ezt te is tudod!! Ne aggódj, egy napon bebizonyitom.

HALLOD?! BEBIZONYITOM!!!
EGY NAPON BEBIZONYITOM, HOGY MINDENKI TÉVEDETT, AKI AZT GONDOLTA, HOGY CSAK BELŐLED LEHET IGAZI KALEIDO STAR!!!!!!!
Most meg mit tapsolgat…..?*
 
*Sora a hangszigetelt üvegajtó mögül nézte a beszélgetést, ahonnan úgy tűnik May ideges rángatózásai inkább tűntek egy pantominelőadásnak…

Címkék: kaleido star

Kaleido Star 2.-Layla

2007.11.02. 13:47 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star 2.-Layla
 
 
Amit érdemes tudni róla:
Név: Layla Hamilton
Nemzetiség: amerikai
Család: édesanyját még kiskorában elveszitette. Nagyon szereti az édesapját, ám igazán nincs közöttük elmélyült apa-lánya kapcsolat.
Hobbi: edzés, Yurival furikázni^^’
Cél: megfelelni édesapjának és elérni, hogy az büszke legyen rá
Amihez ért: trapéz, különböző artista mutatványok pl. biciklivel
Érdekesség:
1., édesanyja halála óta nem sir-már a temetésen sem hullajtott egyetlen könnycseppet sem
2., Yurival Cirkuszfesztivált nyert
3., egy ideig látja Fantomot, igy ő is kiválasztott a Legendás Ugrásra. Sorával végre is hajtja-a felkészülés során sérül meg a karja
4., édesapja először a Legendás Manőver során látja fellépni Laylát a Kaleido szinpadán
5., sérülése után a Broadway-n dolgozik
 
Különös lény az ember. Akárhányszor elbukik, mindig talpra áll, hogy újabb és újabb akadályokkal nézzen szembe. Pont, mint az Aranyfőnix.
Poraiból újjászületik, s minél többször hullik el, annál erősebben tér vissza. Ezért is volt édesanyám kedvenc meséje a Főnix legendája. Remélte, hogy ő is kigyógyulhat betegségéből és egészségesebb lehet, mint valaha. De sajnos a sors nem igy akarta. Édesanyám elment, és én még csak el sem tudtam tőle búcsúzni.
Kicsi voltam, amikor még ez történt, de azóta is bánt, hogy milyen ostobán
viselkedtem vele az utolsó napokban. Azt vágtam a fejéhez, hogy már nincs is rá szükségem és hogy ne is jöjjön haza, soha.
Szegény kórházban feküdt, de én még csak észre se vettem, milyen rohamosan romlik az állapota.
Nagyon fájt, hogy elhagyott minket; aznap este láttam először és utoljára édesapámat sirni. Akkor megfogadtam, hogy soha többé egy árva könnycseppet sem ejtek. Olyan akartam lenni, mint ő; magamba folytani az érzelmeimet és úgy viselkedni, mint egy rideg gép. Gyakran kerültem olyan helyzetekbe, hogy nehéz volt fenntartani az erős és magabiztos álarcot, ám végül mindig megoldottam a gondjaimat egyedül. Nem volt szükségem mások segitségére. Szégyelltem volna akárkit is a bajaimmal terhelni.
Ám egy napon, felbukkant egy fiatal japán lány, aki teljesen megváltoztatta az életem.
Eleinte gyűlöltem Sorát, mert nem láttam benne mást, mint egy lelkes de ügyetlen amatőrt. Ám idővel rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nem igaz rá.
Hamar a társammá vált, sőt, jobbá vált, mint én magam.
Miután karsérülésem miatt otthagytam a Kaleido Szinpadot, rábiztam az álmomat, mert azt hittem, ugyanazt akarja, mint én egykoron. De nem.
Sora nem csupán Kaleido Star-rá akart válni, hanem mindezt úgy, hogy közben nem tipor el senkit. Egy harc nélküli Szinpad volt az ő álma, ahol a közönség és az előadók szive eggyé válik.
Nem volt már többé szüksége az irányitásomra. Utat tört ő magának egyedül is. Sőt. Rájöttem, hogy inkább NEKEM kell ŐRÁ támaszkodnom.
Soha ilyen zavart még nem érzetem; a nagy Layla Hamilton egy fiatal lány segitségére szorul? Egyszerűen nem birtam elviselni; tényleg ilyen gyenge lennék? Ilyen gyenge, hogy másoknak kelljen megoldaniuk a problémáimat?
Miután zavaromban elmentem otthonról, hogy egy kicsit egyedül lehessek, utamon találkoztam egy öreg házaspárral. Furcsa dolgot hallottam tőlük aznap este.
A kislány, aki egykoron édesanyjához sietett sirva, még mindig ott van bennem. S bár azóta egy könnycseppet sem ejtek, ez a lány várja a pillanatot, hogy ismét a részemmé válhasson, s egy új Layla Hamilton szülessen. Egy új Layla, aki képes
megosztani másokkal az érzemeit és nem úgy viselkdeik mint egy rideg gép.
Hála a cserfes kis Sorának, újjászülettem poraimból.
Mint az Aranyfőnix.

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A történet röviden

2007.10.31. 19:35 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-A történet röviden
 
 
Milyen lenne, ha az álom fogalma nem létezne, és kénytelenek lennénk a mindennapi, kopár valóságban élni? Ha nem lenne miért küzdenünk, hajtanunk, és ha nem lenne mi ösztönözne, hogy mindig jobb és jobbak legyünk?
Ha igazából nem lenne miért élnünk…
Mert erről szólnak az álmok; megszépitik az életet, és reményt nyújtanak a legkilátástalanabb helyzetekben is.
Sora is ,,ebből él”; hisz abban, hogy egyszer ő lehet a ,,Kaleido Star”, a Kaleido Szinpad csillaga és ünnepelt sztárja. Ő akar lenni a legjobb artista, jobb Layla Hamiltonnál, a Szinpad jelenlegi sztárjánál, magánál az Aranyfőnixnél is.
Ám a sztársághoz vezető út nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik; bár Sora lekési a válogatást, a sors úgy akarja, hogy mégis bekerüljön a csapatba, csakhogy a neheze mégcsak ekkor kezdődik; nemcsak barátokat, de rengeteg riválist is szerez magának, akikkel nap mint nap meg kell küzdenie.
Végül eléri, amire mindig is vágyott: együtt szerepelhet a nagy Laylával, majd később még sikerül is lepipálnia őt.
De valahogy ez még mindig nem volt elég. Vagyis, egyvalamire jó volt:
A lány rájön, hogy hiába a mosoly a Szinpadon, ha a szinfalak mögött a szereplők mással se foglalkoznak, csak hogy hogy tehetnének egymásnak keresztbe. Új álma születik, mely még a réginél is erősebb: megteremteni a küzdelmek nélküli, boldog Szinpadot.

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A sorozat

2007.10.30. 10:37 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-A sorozat
 
 
Harc az álmokért; egy anime, ami megmutatja mire képes az ember, ha valamit igazán a fejébe vesz.
Egy mesés történet, amely egy kis realizmussal is párosul.
És a jelszó: ,,Higgy az álmaidban!"
 
A sorozat hossza: 51 epizód
Ebből leszinkronizálva: 51 epizód
Szinkronszinészek névsora itt:
Műfaj: dráma, romantika, vigjáték
Moviek, OVA-k: 3 OVA: Kaleido Star-A szomorú hercegnő
                                     Kaleido Star-A Főnix legendája 1-2.
                                     Kaleido Star-Good day yo! Goood!!
A sorozat gyártási ideje: 2003-2004
Rendezte: Sato Junichi
Zene: Mina Kubota
Stúdió: Gonzo, TV Tokyo

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A manga: A végzet szárnyai

2007.10.30. 10:32 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-A manga: A végzet szárnyai
 
 
A történet a sorozat befejezése után játszódik 15 évvel, amikor is a fiatal Yume-Sora húga-úgy dönt, hogy bármi áron, de találkozni akar nővérével, mivel az már évek óta nem tér vissza Japánba.
Yume csatlakozik a Kaleido Szinpadhoz, abban bizva, hogy igy megtalálja keresett célpontját...
 
A manga, amelyben nemcsak új, de egy-két régi szereplő is feltűnik, 2007. február 19-én debütált.

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A rendező, Sato Junichi

2007.10.30. 09:41 | fullpanic | Szólj hozzá!

Sato Junichi
 
Animerendezőnk 1960. március 11-én született Nagoyában, Japánban.
Lehetőleg érd be ennyivel, mert több infóval nem szolgálhatok róla, kivéve még egyet: a műveit. Hosszú a lista, úgyhogy rágcsát és valami folyékonyat előkésziteni, nehogy szomjan vagy netán étlen halj…^^’
 
TV anime
 • Queen Millennia (1981) (Production Manager)
 • Pataliro (1982) (Production Manager)
 • Bemubemu Hunter Kotengu Tenmaru (1983) (Storyboard, Episode Director)
 • Tongari Boushi no Memoru ("Wee Wendy" in the U.S.) (1984) (Storyboard, Episode Director)
 • Mobile Suit Zeta Gundam (1985) (Storyboard)
 • Hai Step Jun (1985) (Assistant Series Director, Storyboard, Episode Director)
 • Maple Town Monogatari (1986) (Series Director)
 • Akuma-kun (1989) (Series Director)
 • Kimama ni Idol (1990) (Director)
 • Mooretsu Atarou (1990) (Series Director)
 • Goldfish Warning! (1991) (Series Director)
 • Bishoujo Senshi Sailor Moon (1992) (Series Director)
 • Bishoujo Senshi Sailor Moon R (1993) (Series Director) (Ail & En story arc [also known as the "Doom Tree" arc])
 • Neon Genesis Evangelion (1995) (Storyboard) (as "Kiichi Hadame")
 • Yume no Crayon Oukoku (1997-1999) (Series Director)
 • Ojamajo Doremi (1999) (Series Director) (with Takuya Igarashi)
 • Magic User's Club (1999) (Original Plan, Director)
 • Strange Dawn (2000) (Chief Director)
 • Gate Keepers (2000) (Chief Director)
 • Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear (2001) (Original Creator, Chief Director)
 • Princess Tutu (2002) (Chief Director)
 • Kaleido Star (2003) (Original Plan, Director)
 • Sgt. Frog (2004) (Chief Director)
 • Fushigiboshi no Futagohime (2005) (Chief Director)
 • ARIA The ANIMATION (2005) (Director, Series Composition)
 • Fushigiboshi no Futagohime Gyu! (2006) (Chief Director)
 • ARIA The NATURAL (2006) (Director, Series Composition)
 • Romeo x Juliet (2007) (Sound Supervisor)
 • Sketchbook ~full color'S~ (2007) (Supervisor)
 • ARIA The ORIGINATION (Director, Series Composition)
[edit] Anime movie
 • Akuma-kun (1989) (Director)
 • Goldfish Warning! (1992) (Director)
 • Junkers Come Here (1995) (Director)
 • The End of Evangelion (1997) (Storyboard)
 • Slayers Premium (2001) (Screenplay, Director)
 • Sgt. Frog (2006) (Chief Director)
 • Sgt. Frog 2 (2007) (Chief Director)
 • Rebuild of Evangelion: 2.0 (2008) (Storyboard)
 • Sgt. Frog 3 (2008) (Chief Director)
[edit] OVA
 • Magic User's Club (1996) (Original Plan, Director)
 • Kaleido Star New Wings-Extra Stage- (2004) (Director) (with Yoshimasa Hiraike)
 • Ojamajo Doremi Na-i-sho (2004) (Director)
 • Kaleido Star: Legend of phoenix ~Layla Hamilton Monogatari~ (2005) (Original Plan, Director, Sound Director)
 • ARIA The OVA ~ARIETTA~ (2007) (Director, Screenplay, Storyboard)

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-Openingek, endingek

2007.10.30. 09:26 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-Openingek, endingek
Openingek:
 
1. Take it, shake it
2. Yakusoku no Basho
3. Tattoo Kiss
Endingek:

1. Real Identity
2. Boku wa Kokoni Iru
3. Escape

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-Szinkronszinészek

2007.10.30. 09:10 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-Szinkronszinészek
Ahojj!
Na jó, inkább nem is irok mást-úgyis csak a helyet foglalom...
 
Sora Naegino                  Czető Zsanett
Layla Hamilton                     Haffner Anikó
Mia Guillem                      Molnár Ilona
Anna Heart                             Bogdányi Titanilla
Yuri Killian                           Előd Botond
Fantom                              Magyar Bálint
Sarah Dupont                             Szabó Gertrúd
Ken Robbins                                Szalai Csongor
Kalos Eido                             Király Attila
Leon Oswald                              Varga Rókus
Marion                                 Mánya Zsófi
May Wong , Pamela                         Vadász Bea

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A legszebb előadások

2007.10.23. 16:52 | fullpanic | 5 komment

Kaleido Star-A legszebb előadások
 
 
Mivel ez a sorozat főként a Kaleido Szinpadról és a legjobb artistává válásról szól, ne csodálkozzunk, ha minden részben felbukkan egy-egy elem, hacsak egy hátraszaltó vagy egy nagyobb ugrás személyében is.
Ám a történet ennél jóval többről szól; a Kaleido Szinpad mesés előadásairól és a benne szereplő Soráról, kinek élete a közönség szórakoztatása. Márpedig ehhez nem mindig elég egy-két kézenállás vagy cigánykerék; kész alaptörténetre van szükség, amibe aztán belecsúsztathatjuk a bravúros manővereket.
Hogy miről is beszélek tulajdonképpen?
A Kaleido Szinpad nemcsak egy cirkusz, jóval több annál. Kész szindarabokat vagy éppenséggel frissen szervirozott sztorikat dolgoznak fel, ahonnan a kellékek sem hiányozhatnak. Vagyis: szinház és cirkusz 2 az 1-ben!
 
A sok szép és emlékezetes előadás közül most megpróbáltam a legjobbakat felvonultatni. (Ha ez nem sikerült, szives elnézésedet kérem! ^^’)
 
 
Rómeó és Júlia-Ahogy Layla és Yuri játssza
 Nos, ebben a darabban Sora még nem játszik-hacsak nem vesszük bele első szinpadi ügyeskedését, miközben egy nyuszijelmezbe bujtatott nyuszit próbál meg nem sok sikerrel eljátszani. Mindössze pár ugrást kéne végrehajtania a dobbantón, de mivel eléggé félre ugrik, Yurinak kell kimenekitenie a felfordulásból-na meg attól, hogy mint egy szelet torta szétkenődjön a földön…
Jó, oké. Akkor ebben játszott először-de csak mint beugró! Mivel ekkor még nem volt a Társulat tagja, e kemény pár perces bénázása után döntött úgy Kalos (a főnök), hogy felveszi a kiscsajt-Layla nem kis felháborodására.
Ez az előadás azért is tetszik annyira-mármint úgy maga az egész Rómeó és Júlia-, mert Yuri és Layla alakitja a főszerepet. Szerintem nagyon összeillenek-ha máshol nem is, a szinpadon tökéletesen.
Layla nagy mutatványa, amellyel az egyik Cirkuszfesztivált is megnyerte, az Aranyfőnix is része a darabnak. Nem nagy meglepetésre ez a finálé…
 
Az első fellépés-Hamupipőke
 Nos ez az, amiben Sora megkapta élete első igazi szerepét a társulatnál. Persze ne gondoljunk rögtön a főszerepre; minden sztár alulról kezdi; igy volt ezzel a mi kis japán főhősnőnk is. Ő lett Mia és Ana mellett a három anyó egyike.
A mutatványuk, vagyis a ,,Tripla Illuzió” lényege, hogy egy óriási világitó tökfejet ügyeskedjenek ki. Na igen, kicsit bizarrul hangzik, de ha megnézed ezt az epizódot, rájössz, hogy Halloween-i kelléknek sem utolsó! Már a jelmezük felér egy ,,csokit vagy csalunk” körrel…
 
Mi a… diaboló?-Diabolópárbaj
 Ezt az előadást annyiból tartom szépnek, mert emlékezteti rá az embert, hogy sosem szabad elfelejteni, miért is élünk igazán. Persze alap, hogy mindig meg akarunk felelni mindenkinek, vagy legalábbis sokaknak, ám a saját akaratunkról sem szabad megfeledkezni.
Néha félredobni a házit, vagy egy unalomig sablonos szerződést, hátradőlni egy bögre forró teával a kezedben, és átadni magad az édes semmittevésnek.
Ha mindig csak a munkán jár az eszed, géppé válsz, még akkor is, ha eredetileg szeretted azt, amit csinálsz.
Az ifjú diabolóvilágbajnoknő, Rosetta is igy járt, akit ezúttal Sora próbál meg ismét hús-vér, érzelmes lénnyé varázsolni…
 
 
Az első főszerep-A kis hableány
 És ime: Sora meg is kapja élete első főszerepét a Kaleido Szinpadnál! Ki mást is játszhatna, mint a mindig szomorkás, életerőtvesztett Kis Hableányt!
Naaa, várjunk csak egy kicsit. Ez a karakter pont ellentettje a mindig vidám, tettrekész Sorának. Akkor meg mégis mi ez a marhaság?!
Mielőtt még megijednénk, hogy Sora teljesen depissé válik, miközben a szerep elsajátitásán vergődik, elmondom, hogy szó sincs erről; nem Sora fog a szerephez idomulni, hanem a szerep Sorához!
Egy még sosem látott, cserfes, életerős Kis Hableány, aki a végén még az ő kis hercegével(akit ráadásul Ana alakit) is összejön! Igazi meglepetés a közönségnek-és persze Laylának…
 
Laylával közösen?!-Az ezeregyéjszaka meséi
 Óóó, mindig is imádtam ezeket a meséket-nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc előadásom. Na meg persze azért is szeretem annyira, mert ebben a darabban Sora és Layla végre együtt játszik!
Ez az a pont, amikor végre elkezdődik köztük a társakká válás folyamata. Hihetetlen művet produkálnak, ahol ezúttal nem a betanult mozdulatok, hanem az improvizálás kapja a finálét…
 
Az utolsó előadás-Szabadság
 Yuri eléri, hogy megkaparintsa a Szinpadot, igy Kalos repül az igazgatói székből. Ám a lányok sem akarnak a bosszútól fűtött fiúval maradni, igy elhatározzák, hogy ők is lelépnek. Már csak egy előadás maradt hátra; ez az egy lap, amire mindent feltesznek.
Ez alkalommal Mia irja a szöveget, sőt, ő is rendezi a darabot, valóra váltva ezzel álmát.
És az eredmény? Egy érzelmekkel átfűtött, méltó befejezése a Szinpadon töltött pályafutásuknak; igazi remekmű, ahol Layla és Sora ismét együtt játsszák a főszerepet.
 
 
Mikor egy legenda valóra válik…-Legendás Manőver
 A lányok kapnak egy utolsó esélyt, hogy visszatérhessenek a Szinpadra, Kalosszal az élvonalon: végre kell hajtaniuk a méltán legendás ugrást, amely csak a bolondoknak sikerülhet teljesen…
Miután Fantom, a Szinpad szelleme beavatja Sorát és Laylát a részletekbe-na jó, igazából csak annyit mond, hogy ebbe bele is lehet halni - - -, elkezdődik a kiméletet nem ismerő felkészülés, ahol Layla súlyosan meg is sérül: eltöri a karját.
Ám a show nem állhat le, folytatódnia kell, igy végül elérik, hogy a Kaleido Szinház szinpadján bemutatásra kerüljön a manőver( csakúgy megjegyzem, ez a nagy felhajtás is Yuri műve…).
Eddig sosem látott csodával szembesül a néző; és ez nem túlzás, gyönyörű az ugrás, szinte már sirva fakad tőle az ember.
Azt hiszem sokak kedvence ez a manőver, aminek azonban meg is lett az ára: Layla nem léphet fel többet a Szinpadon…
 
Broadway, Broadway…-Salome Vegasban
 Layla immár New Yorkban dolgozik, a Broadway szinpadán. Sérülése megnehezitette akrobatikus manővereit, ám teljesen nem tudta elvenni tőle.
Legújabb darabja a ,,Salome Vegasban”, amelyben Sora és May is részt vesz, mint vendégszereplő.
Az eredmény: tüzes tánc, hihetetlen mutatványok és elképesztő látvány…
 
 
Cirkuszfesztivál-Mered vagy sem?
 Három évente megrendezik a legjobb artisták megmérettetését.
Leon May-vel indul-de akkor mi lesz Sorával? A kislányt sem ejtették a fejére…
Meg is keresi Yurit-az előző Cirkuszfesztivál győztesét-, aki ez idő tájt Párizsban éli ki művészi adottságait: angyalokat fest.
Szuper, mindjárt meg is van az ugrásuk neve, amivel jelentkezni fognak a versenyre: Angyalok tánca. Nos, ez lenne May Démonspiráljának na meg úgy a többi száz artista előadásának az ellenfele.
Az ugrás végül elmarad; Sora lelkileg teljesen összetör a csatától és küzdelmektől, melyeket a verseny szül, igy a manőver befejezésének hiányában Leon és May veszi át a megérdemelt első dijat.
 
Egy másik verzió-Rómeó és Júlia
 Ezúttal nem Yuri és Layla alkotja a szerelmes párost, hanem May és Leon feszit a főszerepben. A darab fináléja a Démonspirál, mellyel a Cirkuszfesztivált is megnyerték.
 
Végy egy kis mosolyt…-Kenneth úr autóbemutatója
 Ez az előadás azért is tetszik annyira, mert May ebben az epizódban kezdi el értékelni a mosolyt, és ekkor tud először őszintén nevetni.
Vidám kis előadás állatjelmezekkel tarkitva! ^^
 
A csoda életre kel-Hattyúk tava
 Végy egy szuperbiztosálomvalóraváltó japán lányt, egy húga elvesztése miatt búskomor sosemmosolygokdepengevagyok pasit, adj hozzá egy kevéske bátorságot és máris kész az Angyalok Tánca alapanyaga!
Sokak által a leggyönyörűbbnek vélt manőverről beszélek, melyben Sora álma végre valóra válik; sztár lesz belőle…
Egyébként, tudom, hogy elveszi ezt a romantikus pillanatot, de hagy jegyezzem meg, hogy Sophie-nak-Leon húga-eme ugrás végrehajtása volt az utolsó kivánsága.
Igy Leon mindenkiben kereste a tökéletes partnert, akivel majd valóra válthatja húga álmát, és véghez viheti az Angyalok Táncát. Sora személyében végre megtalálta az igazit…
 
Rosetta a Szinpadon-A szomorú hercegnő
 A cím magáért beszél-egy sosem mosolygó hercegnő, akivel udvari bohóca reménytelenül szerelmesek egymásba-sosem lehetnek egymáséi a társadalmi különbségük miatt.
Az epizódból-ami ráadásul az első OVA-ja a sorozatnak-még egy-két emléket is megtudhatunk Fantom múltjából…
 
A porból ismét újjászületik…-A feltámadt Főnix(Az Aranyfőnix)
 Mindenki átesik néha lelki válságokon-nos, a sorozat e két epizódos OVA-ja Layla gondjairól és szomorú múltjáról ad képet. Miként vesztette el édesanyját, és mi vette rá, hogy soha többé egy könnycseppet se ejtsen…
Azt mondják, minél többször hullik el a Főnix, annál erősebb lesz majd, ha újjászületik poraiból. Sora és Layla az Aranyfőnixre készül-míg egyikük a Kaleido Szinpadon akarja bemutatni, addig a másikuk a Broadway-n.
Egy közös van bennük: mindketten keresik a saját Főnixüket, amelyet végül a bravúros zárójelenetekben meg is lelnek…
Az utolsó, és az egyik legszebb ugrás mindenképpen megér egy megtekintést-szerintem, többet is…

Címkék: kaleido star

Full Metal Panic! 5.-Kurz Weber

2007.10.14. 08:34 | fullpanic | 1 komment

Full Metal Panic!-Kurz Weber
 
 
Személyes adatlap:
Név: Kurz Weber
Kor: 19 év
Születési hely: Japán
Hobbi: szép lányok-főleg Mao törzsőrmester
Magasság: 180 cm
Súly: 70 kg
Rang: őrmester
Hivójel: Urzu 6
Speciális szakértelem: lövészet
Egyéb: régebben modelkedett
Legújabb küldetés: Kaname Chidori védelmezése
Társak: Sousuke Sagara, Melissa Mao
 
Kurz Weber őrmester ,,bizonyos okok” miatt nem volt kérdezhető állapotban.
Szives elnézésüket kérjük.
(Megjegyzés: az alkoholfogyasztás árt az egészségnek és a nézettségnek. Hoppá. Az utóbbi nem igaz. ^^’)

Címkék: full metal panic

Kaleido Star 1.-Sora

2007.10.13. 21:26 | fullpanic | 6 komment

Kaleido Star 1.-Sora
 
 
Amit érdemes tudni róla:
Név: Sora Naegino
Nemzetiség: japán
Család: vérszerinti szülei még kicsi korában meghaltak, igy apja testvére és annak felesége neveli. Nemrég született meg nevelőszülei vérszerinti gyermeke is-a nevét Sora adta neki-, Yume.
Hobbi: edzés, barátok felviditása
Cél: a Kaleido Szinpad sztárjának lenni/egy gyűlölettől mentes szinpadot létrehozni
Amihez ért: elsősorban a trapéz, de Rosettának hála diabolózni is megtanul.
Majd az egyik előadás kedvéért(Dracula- amiben végül nem kapott főszerepet)a jégkorcsolyázást is elsajátitja.
Na és persze az anyanyelvi szintű angol tudásáról se feledkezzünk meg.
Érdekesség:
1., Ken szerelmes Sorába, csakhogy ezt a lány mégcsak észre sem veszi. Őt sokkal jobban izgatja a Szinpad és az előadások sorsa.
2., Sora egész idő alatt felnéz Laylára-tulajdonképpen ő az, aki arra ösztönözte, hogy belépjen a társulatba. Eleinte inkább ,,ellenségek”, később válnak csak igazi társakká, baráttá, majd végül riválissá.
3., A Szinpadnál csupa nehéz és különleges mutatványokat hajtott végre, igy az alapokat nem igazán ismeri. Ez a fő gyengepontja.
4., Látja Fantomot, a Szinpad szellemét, igy kiválasztott a Legendás Manőver végrehajtására. Laylaval közösen sikerül is végrehajtaniuk.

Nektek is biztosan vannak álmaitok; mangarajzolónak lenni, vagy fodrászüzletet nyitni. Nos az én álmom az, hogy Kaleido Star legyek, és egy olyan szinpadot teremtsek, ahol nyoma sincs a gyűlöletnek, és ahol az emberek csak egy dolgot ismernek: a szeretetet és a vidámságot.
Még nagyon kicsi voltam, amikor a szüleim először elvittek egy előadásra; de azon nyomban megtetszett a Kaleido Szinpad színes világa, az artisták elképesztő mutatványai és az a rengeteg mosoly, amit az arcukon láttam, és még akkor elhatároztam, hogy akármibe is kerül, de csatlakozni fogok a társulathoz!
Tudtam mire vállalkozok; rengeteg kemény munka árán lehet csak valaki igazi artista. De volt egy valami, ami mindennél jobban ösztönzött az álmom megvalósitására; még kicsi koromban elvesztettem a szüleimet, igy édesapám testvére és annak felesége vett magához. Akkor megfogadtam, hogy mindent, mindent megteszek, amire alkalmam nyilik; a vérszerinti szüleimnek sajnos ez nem adatott meg, és ez megtanitott arra, hogy egy lehetőséget sem szabad veszni hagyni.
Igy amikor végre elérkezett a nap, hogy én is csatlakozhassak a társulathoz, beleadtam mindent, hogy a legjobb formámat hozzam-csak sajnos lekéstem a válogatást…
Aaaaaúúúú… Olyan megalázó volt-pláne ahogy Layla kisasszony beszélt velem. Apropó. Layla kisasszony a valaha élt legnagyobb sztár; minden idők legzseniálisabb és leggyönyörűbb artistája; és ő is a Kaleido Társulat tagja! Igazából ő volt az egyik döntő tényező az álmom megvalósitásában. Ő ösztönzött arra, hogy mindig jobb és jobb legyek. Csodálatos lány; hihetetlen milyen akaratereje van. Sajnos gyakran az én ostobaságomat is neki kellett elszenvednie-főleg amikor a Legendás Ugrás-ra készültünk.
Naa, várjunk csak! Egy kicsit előrerohantam!
Szóval ott tartottam, hogy lekéstem a válogatást. ,,Szerencsémre”-vagy inkább balszerencsémre-az egyik előadó megsérült, igy a főnök kérésére én ugrottam be helyette az aznapi előadásban. Mekkora szégyen! Olyan ügyetlen voltam!
De aztán jött Yuri és helyrehozta, amit én elszúrtam. Sokkal tartozom neki; például a Cirkuszfesztiválon is kitartott mellettem; óóó, de már megint elkalandoztam!
Aznap este már indultam volna haza Japánba-mivel én ott lakom, és jó sokat kellett utaznom, hogy San Franciscoba érjek-, csakhogy a főnök úgy határozott, hogy csatlakozhatok a társulathoz! Az volt életem legszebb napja!
Egyébként elég fura alak a főnök. Kalosnak hivják, és még arra is képtelen, hogy szerelmet valljon. Sarah-val is nekem kellett összehoznom, de megmondom őszintén, nagyon élveztem a dolgot. ^^
Hol is tartottam? Ja persze! A társulatnál megismerkedtem Mia-val és Ana-val, akikkel közös mutatványt is kitaláltunk. Később találkoztam Rosettával, a diabolóvilágbajnokkal. Húúú, hogy milyen ügyes az a csaj! Elképesztő.
Persze a barátokon kívűl akadtak vetélytársaim is; elsősorban May, a kinai csitri, aki később csatlakozott a Társulathoz. Elképesztően bunkó volt mindenkihez; legfőképpen hozzám, de aztán idővel ő is rájött, hogy ez nem vezet sehova. Mindenkinek szüksége van barátokra, igy neki is.
Aztán ott van még Leon is; ő is elképesztő mutatványokra képes. Szegény Leon fiatal korában elvesztette a húgát, egy Sophie nevű lányt, amiért magát hibáztatja. Egész életében ennek a terhét cipeli…
Hoppácska. Úgy érzem, kifelejtettem valakit. Vagy csak ennyien lennénk? Nem… Biztosan…
Óó, hát persze! Ken! Majdnem elfelejtettem! Ő is az egyik barátom, sőt a menedzserem is. Azt hiszem neki köszönhetem a legtöbbet; mindig kiállt mellettem, és mindig biztatott, amikor szükségem volt rá.
Néha Ken is fel szokott lépni velünk a Szinpadon, amikor bohócként beáll Ana csapatába.
Nagyon viccesek; mindig megnevettetnek. Azt hiszem ez az, amit családnak hivnak… A Kaleido Szinpad tagjai… Együtt egy nagy család vagyunk!

Címkék: kaleido star

Full Metal Panic! 4.-Tessa

2007.09.29. 19:58 | fullpanic | Szólj hozzá!

Full Metal Panic! 4.-Tessa
 
Személyes adatlap:
Név: Teletha Tessa Testarossa
Kor: 16 év
Lakóhely (iskolás korában): Okinawa
Hobbi: Sousuke Sagara őrmester
Magasság: 158 cm
Súly: 45 kg
Rang: kapitány
Egyéb: Sousuke Sagara őrmester főnöke, a tengeralattjáró kapitánya; szintén suttogó.
 
Ühm… Hát… Nem is tudom, mit mondjak… A tengeralattjáró kapitányaként nem vagyok köteles válaszolni a kérdésére, miszerint…
Ó jajj! A teaviz! Teljesen kiment a fejemből. És most…
Ebből már biztosan nem lesz tea…
Igazán sajnálom, kérem bocsásson meg! Nem is tudom, mit mondjak…

Nagyszerű, nagyszerű embereink vannak. Nagyon jól képzettek és csinosak… öhm… akarom mondani, ügyesek!
Hát öö, kifogástalan munkát végeznek. Mint Melissa Mao törzsőrmester, mint Sousuke Sagara őrmester, mint Sagara őrmester… Jajj, őt már emlitettem…
Ühm. A Mithril csak jó munkát végez; mindig a jó oldalon áll, és az ellenséget védelmezi… Úgy értem a gyengéket!
És… Képesek vagyunk bármit elkövetni, hogy egy rosszab világot teremtsünk. Akár életeket is képesek vagyunk ennek érdekében hozni.
Mindent, mindent elkövetünk! És tudom, hogy ilyen emberekkel az oldalamon, mint Sousuke Sagara őrmester, vagy Melissa Mao törzsőrmester, a célunkat teljesiteni tudjuk, meggátolva igy az emberiséget a fejlődésben. Mert a fejlődés áll mindenek előtt! Ezért kell segitenünk az egész országot, a droggyárakat, hogy végre megtisztitsuk bolygónkat.
Ó! Bocsásson meg! Azt akartam, azt akartam mondani, hogy felszámolnunk a droggyárakat, nem segiteni… Miket nem mondok… Sajnálom. Azt sem tudom, már mit beszélek.
Áttérve a legújabb küldetésre, én leginkább Sousuke Sagara őrmestert féltem. Nincs még felkészülve az ilyen akciókra; beépülni egy átlagos középiskolába… Igazán veszélyes lehet.
Ami azt illeti, Chidori kisasszonytól is eléggé féltem. A kisasszony néha nagyon agresszivan viselkedik; pedig Sagara őrmester aztán tényleg nem csinál semmi rosszat! Én a helyében nagyon boldog lennék, hogy ő védelmez meg engem…
Úgy értem… Ezt csak azért mondtam, mert Sagara őrmester az egyik legjobb katonánk. Mindössze ennyit akartam ezzel kifejezni…
És… Ami pedig a terroristákat illeti, reményeim szerint könnyen elbánunk velük. A leginkább Gauron-tól tartok. Ilyen szivos ellenséggel még nemvolt dolgunk.
Már több súlyos sérülést is túlélt, és már többször is meg voltunk róla győződve, hogy halott, de mint látja, ez még nem következett be.
A jövőben továbbra is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy végre elkapjuk. Nem hagyhatjuk, hogy tovább folytassa kisérleteit a suttogókon, és még kevésbé, hogy információkat szerezzen tőlük a Lambda meghajtóval kapcsolatban. Mint a tengeralattjáró kapitánya, biztosithatom róla, hogy nem fogjuk futni hagyni.

Címkék: full metal panic

Full Metal Panic! 3.-Melissa Mao

2007.09.16. 20:15 | fullpanic | Szólj hozzá!

Full Metal Panic! 3.-Melissa Mao
 
 
Személyes adatlap:
Név: Melissa Mao
Kor: 25 év
Születési hely: New York
Hobbi: cigaretta, részegség
Magasság: 165 cm
Súly: 51 kg
Rang: Törzsőrmester
Hivójel: Urzu 2
Egyéb: barátnők Tessával, tengerészgyalogos volt az Államokban
Legújabb küldetés: Kaname Chidori védelmezése
Társak: Sousuke Sagara, Kurz Weber
 
Mi is volt a kérdés? Túl gyorsan beszélsz… Egy kicsit lemaradtam…
Nem könnyű ám ennyi munka után még ezekre az idióta kérdésekre is válaszolni. Túl… túl sok a munka… Az a sok pszichopata állat, ahelyett, hogy otthon ülne, és piálna, akarom mondani…. Tévézne. Szabadidejüket azzal töltik, hogy minket lövöldöznek, meg izé… lányokat. Igen, ezt akartam mondani. Lányokat rabolgatnak…
Hű. Milyen mázli, hogy ezt csinálják! Különbe' én munkanélküli lennék...
Aztán mehetnék azokra a micsodákra... Állás... Amire azok mennek, akik izét, munkát akarnak... Állás... INTERJÚ! Hát persze... Ollyan.. kegyetlen az élet...
És Kurz.. Ő is… állandóan kikészit. Mindig bepróbálkozik nálam, bár mostanába’ eléggé visszafogja magát… Úgy látszik, most a ja… ja.. izé… Jappán lányokkal van elfoglalva. Mekkora egy bunkó…
Én persze hiába mondom Tessának, hogy ne alkalmazzon ilyen barmokat… Öhm… Hoppá… Kurz-ot én szerveztem be… Mindegy.
Tessa állandóan a kiskirályfit játssza! Azt hiszi, attól még, hogy ő a tengeri izé izéje, mindent szabad neki… Öhm.
Szóóval.. Hol tartottam?
Sousuke még kicsi ehhez. Még csak… Tizen.. Izé. Valahány éves.
Ott az a csinos lány.. Ka-na-me. A lány totál odavan a kis zord őrizéért, de ez mégcsak észre sem veszi… Bá’ Tessa sem esett még le neki. Me’ ő is bele van ám zúgva Sousi-ba… Buttaa, buta ez a fiú.
Én a helyébe’ má’ rég összejöttem volna Tessi-vel…
Olyan hülyék ezek a pasik! Pláne Kurz…
Szóval, izé… Mi volt a kérdés?

Címkék: full metal panic

Full Metal Panic! 2.-Kaname Chidori

2007.09.14. 17:12 | fullpanic | 19 komment

Full Metal Panic! 2.-Kaname Chidori
 
 
Személyes adatlap:
Név: Kaname Chidori
Kor: 16 év
Születési hely: Tokió, Japán
Hobbi: softball,(Sagara őrmester bántalmazása)
Magasság: 166 cm
Súly: 50 kg
Legjobb barát: Kyoko Tokiwa
Egyéb: ő a védelmezendő személy. Jelenleg egyedül él, mivel édesapja és nővére New York-ba költözött. Édesanyja korán meghalt, igy hamar megtanult önállósodni.
 
Ez az idióta Sousuke! Már megint felrobbantotta a szekrényt! Ez a pszichopata azt hiszi, hogy mindenki az életére akar törni, pedig csak egyedül ő a paranoiás!

Hahh, na mindegy. Nyugalom, Kaname… Ne húzd fel magad… Elvégre egyáltalán nem éri meg…
IDIÓTA SOUSUKE! Nem elég, hogy állandóan a földre teper, de még az utcán is állandóan követ engem! A múltkor a metróban ,,futottunk össze”. Mer’ ugyebár ő válltig tagadta, hogy direkt lenne. ,,Ó persze Kaname, az egész csak véletlen. Túl sokat nézted a tévét, biztosan paranoiás vagy már… Ez az egész csak véletlen… Hát persze, hogy véletlenül futunk mindig össze…”
Idióta. Akkor is ezt mondta, amikor a metróban lebuktattam: 1994-es újságot olvasott, csakhogy álcázza magát! Amikor én meg azt mondtam neki, hogy ,,hoppá, most elkaptalak! Ugyan ki olvasna egy ’94-es újságot, ha nem épp azzal van elfoglalva, hogy kövessen valakit?!” Ő erre persze csak ezt válaszolta: ,,Úgy látszik, nem egyeznek az olvasási szokásaink.”
Grrrrrh Sousuke… Naná, hogy nem egyeznek! Amig az az őrült állandóan katonai, meg fegyver könyveket búj, addig én normális dolgoknak szentelem az életem…
Kivéve persze, amikor a pszichopata terroristák nem azzal múlatják az időt, hogy engem próbálnak meg elrabolni. Mert igen. Ilyen is megtörtént már!
Most biztos azt kérded, miért akarnának a terroristák elrabolni egy átlagos, másodéves diáklányt-persze azonkivül, hogy csinos. Nos, én nem egészen vagyok átlagos.
Azzal a képességgel rendelkezem, hogy tudom, hogyan kell irányitani a védelmezőket, és tudom minden gyenge pontjukat, anélkül, hogy valaha is olvastam volna róluk. Azt mondják, ez a születésem óta bennem van. Hát, lehet benne valami, mert néha elég fura képeket látok a fejemben, és ilyenkor magamon kívűl szoktam lenni… De hát.. hehe…. Senki sem tökéletes, nem?
Ami meg Sousuke társait illeti… Melissát még nem ismerem annyira, de Kurzról már megvan a véleményem… Perverz. Igen. Határozottan perverz. Majdhogynem még Sousuke-t is lekörözi. Mert ugyebár azt még nem is emlitettem, mekkora perverz az az állat!
A múltkor szó nélkül megcsókolt egy lányt, akit alig ismert, csakhogy szegény lány barátnői elhiggyék, hogy tényleg járnak. Perszeeee, igazából nem járnak…
Ugyan ki járna ezzel az idióta pszichopatával?! Mer’ én biztos nem!
Nem… Nem pirultam el… Nem vagyok piros… Nem érdekel Sousuke… Nem, egy cseppet sem… A fenébe…

Címkék: full metal panic

Full Metal Panic! 1.-Sousuke Sagara

2007.09.14. 17:07 | fullpanic | 6 komment

Full Metal Panic! 1.-Sousuke Sagara
 
 
Személyes adatlap:
Név: Sousuke Sagara
Kor: 16 év
Születési hely: ismeretlen
Hobbi: katonai könyvek, fegyverek, horgászat
Magasság: 174 cm
Súly: 66 kg
Rang: őrmester
Hivójel: Urzu 7
Speciális szakértelem: védelmező irányitása/Arbalest, közelharci ismeretek
Egyéb: Kiskora óta folyamatos kiképzés alatt áll, ennek köszönhetően rengeteg tapasztalatot szerzett, mint zsoldos; főleg Afganisztában harcolt.
Legújabb küldetés: Kaname Chidori védelmezése
Társak: Melissa Mao, Kurz Weber
 
Egy Mithril nevű katonai szervezetnél szolgálok mint őrmester.
Az alakulat feladata felszámolni a droggyárakat, ártalmatlanitani, vagy ha esetleg ez nem lehetséges, megsemmisiteni a terroristákat, és nem utolsó sorban: megvédelmezni a suttogókat.
Legújabb küldetésem eme utolsóhoz kapcsolódik; meg kell védenem Kaname Chidori kisasszonyt, aki a legújabb értesülések szerint szintén suttogó.
Ennek fényében különleges képességekkel rendelkezik; nem csakhogy képes telepátia útján kommunikálni más suttogókkal, de olyan adatok vannak a birtokában, amelyek megkönnyithetik a terroristákat a még monumentálisabb gépek létrehozásában. Ez a ,,fekete technológia”. Kizárólag a suttogók segitségével érheti ezt el bárki; és ennek segitségével fejleszthet olyan fegyverzeteket, melyek 10 évvel meghaladják a hadsereg gépeit.
Hogy küldetésünk még nagyobb sikerrel járjon, be kellett épülnöm a Jindai középiskolás diákok közé. Megmondom őszintén, ez nem ment könnyen.
Néha olyan furcsa dolgokat művelnek itt az emberek, ami már nekem is nehezen felfogható.
Ami nagyon súlyos, hogy tilos a fegyverhasználat az iskola épületein belül. A tanárnő megtiltotta.
De nem csak ez neheziti Chidori kisasszony védelmezését; a védett személy túlzott agressziv viselkedése is megkérdőjelezheti a küldetés sikerét.
Néha nagyon furcsán viselkedik. Van hogy egy papirlegyezővel indit ellenem támadást, pedig én csak egy normál ellenőrzést tartok, hogy elég biztonságos-e az iskolaszekrénye. Máskor viszont hirtelen kipirul az arca, és csillogni kezdenek a szemei, miközben érthetetlen szavakat mormol. Mondtam már neki, hogy forduljon orvoshoz, nem egészséges, ha csakúgy a semmitől kipirul. Lehet, hogy megfázott, ami viszont súlyos szövődményekhez vezethet, ha nem részesül megfelelő kezelésben.
Ilyenkor, ahelyett, hogy megköszönné tanácsomat, el kezd orditani velem, és sértő szavakat vág a fejemhez.
Igazán nem értem. Néha, olyan kedves tud lenni. Bár, hogy őszinte legyek, ez igencsak ritka…

Címkék: full metal panic

Full Metal Panic!-A történet röviden

2007.09.02. 10:17 | fullpanic | Szólj hozzá!

Full Metal Panic!-A történet röviden
 
 
Egy átlagos középiskola. Egy átlagos osztállyal.
És egy cseppet sem átlagos új diákkal!
Ha eddig még nem találtál elég ötletet, hogyan idegelhetnéd ki a tanáraidat, vagy esetleg inkább a katonai témákhoz vonzódsz… De az is lehet, hogy csak egy jót akarsz nevetni… Vagy esetleg inkább sirni?
Végülis lényegtelen. Mert ebben a sorozatban mindent megkapsz, amire vágysz; hála Sousuke Sagara őrmesternek, és legújabb küldetésének…
A sorozat egy alternativ jövőben játszódik, ahol a vadászrepülők már ócskadaraboknak számitanak; a Mithril tagjai-egy titkos katonai alakulat, amelynek feladata felszámolni az illegális kábitószerrakományokat, megvédeni a suttogókat, és úgy átlagosan megmenteni a világot-különleges óriásrobot járművekkel rendelkeznek, az úgynevezett védelmezőkkel.
Sousuke Sagara, Melissa Mao és Kurz Weber is e titkos zsoldossereg tagjai, ám új küldetésük felülmúl minden eddigieket^^’:meg kell védeniük egy 16 éves középiskolás lányt, Chidori Kanamét, aki a legújabb kutatások szerint egy suttogó.
Éppen eme képessége miatt akarják megkaparintani őt a rosszfiúk, élükön Gauron, aki mellesleg a mi kis zord őrmesterünk, Sousuke ősi ellensége.
 
De vajon hogyan tud egy 16 éves katona-és fegyverőrült zsoldosfiú, aki már kisgyerekkora óta harcmezőkön küzd, egy átlagos tinédzserekkel teli, átlagos tanárokkal megspékelt, átlagos középiskolába beépülni?
Érdekes, és felettébb humoros választ kapunk erre, amit te is megtudhatsz, ha megnézed a sorozat első szériáját…
 
 

Címkék: full metal panic

Új megjelenések

2007.09.02. 09:36 | fullpanic | Szólj hozzá!

Új megjelenések
Jó hir: a Paprika ismét kapható a www.xpress.hu oldalon!
Immár még egy animesorozat megjelent magyarul, méghozzá név szerint sokak régi kedvence, a YuYu Hakusho-A szellemfiú. Jelenleg a sorozat 1. DVD-jét kaparinthatjátok meg, akár a www.xpress.hu oldalról is megrendelheted!

Full Metal Panic!-Mikor megy a TV-ben?=.

2007.09.02. 09:16 | fullpanic | 1 komment

Full Metal Panic!-Mikor megy a TV-ben?=.
Egyszer minden jó véget ér, igy a Full Metal Panic! is befejeződött az Animax műsorán. Már csak azon imádkozhatunk, hogy a Fumoffu-t is leadják...
Azért nem kell teljesen nélkülöznünk; ha van egy kis zsebpénzed, a DVD-ket megrendelheted a www.xpress.hu -n, 5 résszel a fedélzeten, 1490 Ft-os áron per lemez.
Extrát most se találsz rajta, de jó képminőséget annál inkább! ^^
És hogy mikor adják ki a Fumoffu-t DVD-n? Tök homály, de amint megtudok valamit, az első az lesz, hogy leirom ide.
További jó nézelődést! ^^

Full Metal Panic! The Second Raid

2007.08.31. 16:01 | fullpanic | Szólj hozzá!

Full Metal Panic! The Second Raid
A sorozat hossza: 13 epizód
Ebből leszinkronizálva: 0 epizód
Műfaj: akció, mecha, dráma
Moviek, OVA-k: The Second Raid OVA: FMP! TSR-Wari to Hima na Sentaichou no Ichinichi (2006)
Eredeti mű: Gatou Shouji
Megjelenés éve:   2005
Rendezte: Takemoto Yasuhiro
Irta: Gatou Shouji, Shikidouji
Karakter dizájn: Horiuchi Osamu
Zene: Shibuya Tomoko
Stúdió: Kyoto Animation
A történet röviden:
 
 
 
Eddig még sosem látott mennyiségű akció!-persze csak a sorozat szériáin belül.
Nem. Humorral ezúttal nem szolgálhatok, viszont egy hatalmas adag drámával, és lelkizéssel, sok-sok harccal megspékelve igen.
Felmerül a kérdés: ezzel vége? Sousuke küldetése, miszerint meg kell védelmeznie az egyik suttogót, Kaname Chidorit, végérvényesen lezárult?

Mi lesz igy kettőjük kapcsolatával-azzal a nagyon-nagyon zűrös barátsággal…
A főszereplők a mélyponton-legalábbis lelkileg.
És persze rengeteg kérdés lóg még a levegőben: Hogyan zökkenjünk vissza katonai életünkbe a suliban eltöltött, hétköznapi hetek után?
Hogy dolgozzuk fel a legjobb barátunk elvesztését?
És persze, ki lesz az a titokzatos pasi, aki megajándékozza Kanamét egy csókkal?…
Ha megnézed a Full Metal Panic! harmadik évadját, nem garantáltan, de talán választ kapsz a kérdésekre…

Full Metal Panic? Fumoffu

2007.08.31. 10:35 | fullpanic | 8 komment

Full Metal Panic? Fumoffu
A sorozat hossza: 12 epizód
Ebből leszinkronizálva: 12 epizód
Műfaj:   humor, iskola, romantika
Eredeti mű: Gatou Shouji
Megjelenés éve: 2003
Rendezte:   Takemoto Yasuhiro
Irta: Gatou Shouji, Fumihiko Shimo, Takemoto Yasuhiro
Karakter dizájn: Horiuchi Osamu
Zene: Sahashi Toshihiko
Stúdió: Kyoto Animation
A történet:
Folytatódik az üldöztetés, a harc és a küzdelem-ám ezúttal az iskolapadban…
A Mithril úgy határoz, hogy Sousuke Sagara őrmester továbbra is az iskolában tartózkodhat-vagyis, inkább kell, hogy tartózkodjon.

Mint ahogyan az már az előző évadból kiderült, egy katona élete nem könnyű a Jindai középiskolában. Pláne nem Sousuke Sagaraé.
De nem kell aggódni, a mi kis zord őrmesterünk most sem hazuttolja meg önmagát; míg egy normális diák tolltartót és szerencsetalizmánt vág zsebre a délelőtti dogára, addig ő fegyvert csempész a ruházatába; amit egy normális, átlag ember szerelmeslevélnek titulálna-joggal-, az Sagara őrmester szemében egy halálos fenyegetőlevél; na és persze amig egy hétköznapi diák szépen beállna a sorba a büfében, hogy megkapja a neki kijáró vajas zsemlét, addig Sousuke lőfegyverrel oldja meg a kényes helyzetet…

Kaname egyre nehezebben bir a kis ,,kakukktojással”, igy nem csoda, ha a rajzórából féktelen, vérre menő üldöztetés lesz… Nem beszélve az izgalmas osztálykirándulásról, ahol még Kurz és Melissa is feltűnik a szinen…
És ha ez még mindig nem keltette fel az érdeklődésed, hát most figyelj: két hétre még Tessa is beiratkozik a Jindai középiskolába!
Hogy röviden mi jellemzi ezt a szériát?
Garantáltan nem fogsz levegőhöz jutni, ha belököd a DVD-t, mert a sok idióta beszólás és helyzet, amit Kaname és Sousuke együttes erővel produkál, egy percre sem hagy röhögés nélkül…
Tényleg csak annak ajánlom, aki birja rekeszizmokkal-azoknak viszont nagyon!^^